joi, 11 iulie 2019

ZIUA MONDIALĂ A SĂNĂTĂȚII

ZIUA MONDIALĂ A SĂNĂTĂȚII 2019


În perioada 8-12 aprilie 2019,la Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava s-au derulat activităţi deosebite pentru a sărbători Ziua Mondială a Sănătăţii, în cadrul proiectului Erasmus+ „Healthy Foods, Happy Moods”, coordonator fiind dna prof. Mazilu Mirela. Sloganul campaniei naţionale de anul acesta fiind „Prin prevenţie, sănătate pentru toţi!”, ni s-a părut important să atragem atenţia tuturor elevilor că e mai bine să prevenim, prin alimentaţie sănătoasă şi activităţi fizice crescute, decât să tratăm.
Scopul acestor activităţia fost informarea şi conştientizarea elevilor asupra importanţei pe care sănătatea o are pentru viaţa fiecărui individ şi pentru societate. Invitaţii speciali ai acestui eveniment au fost: dna nutriţionist Bălănucă Daniela, dna doctor stomatolog Gheorghiţă Daniela şi dna asistent medical Zica Aga, DSP Suceava.
Săptămâna a început cu o scurtă informare despre semnificaţia acestei zile. A urmat zilnic sportul de dimineaţă, în curtea şcolii, coordonat de prof. ed. fizică Ţuca Claudia. Peste 300 de elevi din clase primare şi gimnaziale au făcut încălzirea, au dansat şi apoi s-au bucurat de fructe delicioase, în fiecare dimineaţă, fiind săptămâna fructelor: portocale, banane, mere, mandarine.
În cabinetul Erasmus+, elevii a şase clase primare au participat la activitatea „Dinţii şi alimentaţia sănătoasă”, susţinută de dr. Gheorghiţă Daniela. Elevii au vizionat scurte filmuleţe, prezentări, au adresat întrebări, participând activ la dezbaterea iniţiată de dna doctor stomatolog. Astfel şi-au îmbogăţit cunoştinţele despre igiena dentară şi au realizat care e legătura dintre alimentaţia sănătoasă şi dantura frumoasă. Elevii au primit materiale promoţionale cu mesaje educative pentru a se informa suplimentar.
Dna nutriţionist Bălănucă Daniela a realizat o activitate practică, „Lădiţa cu sănătate”, cu elevii clasei a II-a D şi o parte din părinţii acestora. Activitatea a început prin a le aminti elevilor informaţii despre piramida alimentelor, farfuria ideală, alimentaţia sănătoasă în general şi măsuri esenţiale pentru siguranţa  alimentelor. Apoi, împărţiţi în patru grupe, elevii au fost mici bucătari. Ei au realizat tartine vesele şi au montat iaurt cu căpşuni, banane, nuci, seminţe, cereale şi miere, respectând indicaţiile dnei nutriţionist privind cantităţile, combinarea alimentelor şi necesarul de calorii.
Dna profesor Ţuca Claudia a organizat activităţi sportive pe parcursul întregii săptămâni, implicând elevii în jocuri, ştafete, întreceri.
Specialiştii invitaţi au dat dovadă de un profesionalism deosebit, făcând toate informaţiile accesibile elevilor
Sloganul săptămânii a fost „Sănătos trăim, să nu ne-mbolnăvim!”.
„Le mulţumim partenerilor, echipei de proiect (director Bobric Petronela, prof. Rogoz Elena, prof. Ţuca Claudia, prof. Corneanu Simona, prof. Voroniuc Oltiţa, prof. Miron Cătălina, prof. Taşcă Maria, prof. Jescu Paula), părinţilor şi elevilor pentru contribuţia la reuşita activităţilor acestei săptămâni”, a declarat prof. Mazilu Mirela, coordonatorul activităţii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu